Nieuws

NEW HOLLAND WINT DRIE ZILVEREN MEDAILLES OP DE AGRITECHNICA INNOVATION AWARD 2019

NEW HOLLAND WINT DRIE ZILVEREN MEDAILLES OP DE AGRITECHNICA INNOVATION AWARD 2019

• Aandrijflijn voor grote balenpersen met hoge dichtheid – de eerste in de industrie: hogere productiviteit, meer comfort, bescherming tractoraandrijflijn

• CX-dorssysteem: lagere bedrijfskosten, betere graankwaliteit, meer comfort
• Balenpersregelsysteem voor T7-tractor: beter comfort, hogere productiviteit en een brandstofbesparing van 12%

New Holland Agriculture werd, door een onafhankelijk comité van experts aangewezen door DLG German Agricultural Society, onderscheiden met drie zilveren medailles voor innovaties die het comfort van de bestuurder verbeteren, de productiviteit verhogen en de bedrijfskosten verlagen in oogst- en balenperswerkzaamheden.

Carlo Lambro, New Holland Brand President, verklaart: “Wij zijn erg blij met deze prijzen, die een eerbetoon zijn voor de innovatieve benadering van New Holland, die volledig is gericht op het leveren van praktische voordelen aan onze klanten – in het dagelijkse gebruik van hun apparatuur met superieur comfort die de vermoeidheid vermindert en bijdraagt aan een hogere productiviteit, alsmede tot een overall efficiëntie van hun werkzaamheden en winstgevendheid van hun bedrijf leidt.”

Aandrijflijn voor grote balenpersen met hoge dichtheid – de eerste in de industrie: hogere productiviteit, meer comfort, bescherming tractoraandrijflijn
Het unieke concept van de aandrijflijn bestaat uit een opstarttechnologie van de powershift met twee versnellingen die voor een soepele inschakeling van de balenpers zorgt met een koppeltoename van 79%. Als de aftakas van de tractor 850 tpm bereikt, schakelt de automatische startfunctie de balenpers in en schakelt deze automatisch van de 1ste naar de 2de versnelling, om te versnellen naar een maximale vliegwielsnelheid van 1450 tpm – een van de hoogste in het segment. Dit ondersteunt de aftakas van de tractor in het starten van het vliegwiel, en beschermt de aandrijflijnen van de tractor en de balenpers. Het grotere vliegwiel, met een diameter van 1.100 mm, is aanzienlijk zwaarder en groter qua diameter dan op het BigBaler Plus-model en genereert 2,3 keer meer energie, wat tot comfortabeler en efficiënter balenpersen leidt. Een meervoudige platenrem met interne koeling, geïntegreerd in de tandwielkast, vertraagt de plunjer en brengt de plunjer tot stilstand als deze de optimale startpositie bereikt. Deze dient ook als een noodrem die in staat is om de plunjer binnen 8 seconden veilig tot stilstand te brengen. Aanvullende klantvoordelen zijn de servicemodus met langzame rotatie van de aandrijflijn en overbelastingsbeveiliging.

CX-dorssysteem: lagere bedrijfskosten, betere graankwaliteit, meer comfort
De zilveren medaille erkent de innovaties waarmee New Holland de dorsprestaties van het beproefde dorssysteem met vier trommels (met een diameter van 750 mm) van de CX-maaidorser verder heeft verbeterd. Het design van de nieuwe Ultra-Flow™ dorstrommel met geschrankte dorslatten zorgt voor een soepelere gewasstroom die in een hogere capaciteit resulteert, opstoppingen vermindert en het geluid in de cabine verlaagt, en zo het comfort van de bestuurder verbetert. Het systeem gebruikt 16% minder van het totale dorsvermogen, waardoor het brandstofverbruik omlaag gaat. Dit nieuwe kenmerk verhoogt de capaciteit van de maaidorser met maar liefst 10%.. De polyurethaan gecoate dorslatten zorgen voor een aanzienlijke verbetering van de graankwaliteit en tot 34% minder graanschade t.o.v. de standaardconfiguratie. De afstand tussen de roterende afscheider en de dorskorf van het Multi-Thresh™-systeem kan nu vanuit de cabine op afstand worden bediend, met traploze afstellingen van 20 mm tot 60 mm. Dit biedt de bestuurder de mogelijkheid om de speling aan te passen om de capaciteit gedurende de dag te handhaven, wat tot een verhoogde dagelijkse productiviteit leidt.

Balenpersregelsysteem voor T7-tractor: beter comfort, hogere productiviteit en een brandstofbesparing van 12%
De balenpersmodus van New Holland op hun T7-serie zorgt ervoor dat de tractor en grote pakkenpers harmonieus samenwerken, reduceert aanzienlijk de knikbewegingen van de cabine en de variatie van het motortoerental. De T7 herkent als er een balenpers is aangekoppeld en activeert de balenpersmodus. Deze past de stugheid aan van de voorasvering overeenkomstig de gewassamendrukking van de balenpers. Dit resulteert in een gemiddelde vermindering van de cabinebeweging van 15%, wat tot meer comfort leidt en tot minder vermoeidheid van de bestuurder. De balenpersmodus beïnvloedt ook het motortoerentalmanagement, en verlaagt de toerentalvariatie tijdens de balenperscyclus met 26%, wat tot een consistenter aftakastoerental leidt en een betere productiviteit. Het resultaat is meer comfort voor de bestuurder, een hogere productiviteit en een verlaging van het brandstofverbruik met 12% tijdens de balenperscyclus.